225 km/h kroz Beograd i još pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Pripadnici Uprave saobraćajne policije podneli prekršajnu prijavu zbog nasilničke vožnje protiv vozača koji je na auto-putu vozio brzinom od 225,8 km na čas.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2020.

11:30

225 km/h kroz Beograd i još pod dejstvom psihoaktivnih supstanci
EPA-EFE Sascha Steinbach

Na delu auto-puta na kome je uhapšen vozač muškarac ograničenje je 80 km na čas, saopštio je MUP.

Kako se navodi, pripadnici Uprave saobraćajne policije su na auto-putu Šid-Beograd, kod Beograda, prilikom kontrole saobraćaja tzv. "presretačem" zaustavili vozača ''audija'' koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Vozaču je određen pritvor od 12 sati, a Prekršajni sud odredio mu je kaznu rada u javnom interesu od 256 sati, novčanu kaznu od 140.000 dinara, 23 kaznena poena i 12 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

Budući da je neprilagođena brzina najčešći faktor nastanka saobraćajnih nezgoda, MUP apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja vozila postojećim zakonskim normama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: