Tačijev kabinet: Suspenzija takse; Ahmeti demantuje

Špend Ahmeti, lider opozicione SDP, demantovao je da se na sastanku sa zvaničnicima SAD izjasnio za suspenziju takse nametnute na proizvode iz Srbije i BiH.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2019.

15:01

Tačijev kabinet: Suspenzija takse; Ahmeti demantuje
EPA/Kushtrim Ternava

Ahmeti je na svom profilu na Fejsbuku napisao da se tim za dijalog nije izjasnio o suspenziji takse.

"Postoje stavovi različitih subjekata i oni su već poznati javnosti. Štaviše, nisam naveo suspenziju ni na ovim niti na drugim sastancima. Razgovarali smo o razumnosti poreza i zašto je to potrebno", napisao je Ahmeti.

Naveo je da je pozicija SAD jasna.

"Razlog za porez je takođe jasan. Sada je na Kosovu da odluči šta je strateški interes. Svaka akcija koja se vidi kao lična pobeda i izborna pobeda će podriti Kosovo i njegovu pregovaračku poziciju", napisao je Ahmeti. Tači i prištinski tim za nastavak dijaloga sa Beogradom razgovarali su danas sa zvaničnicima američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džonom Eratom i Vilijamom Berklijem o taksama nametnutim Srbiji i nastavku dijaloga sa Beogradom.

Tim su predvodili kopredsedavajući Ahmeti i Fatmir Ljimaj. Iz Tačijevog kabineta je potom saopšteno da su se Ahmeti i Ljimaj u razgovoru sa predstavnicima Trampove administracije, izjasnili za suspenziju stopostotno uvećanih taksa na proizvode iz Srbije.

Na sastanku je, stoji u saopštenju, bilo reči o nastavku dijaloga sa Beogradom i postizanju sveobuhvatnog sporazuma, a zajednički zaključak je da bi "sporazum trebalo da bude konačan uz međusobno priznanje".

Dodaje se da je Tači ponovio da Priština ni po koju cenu i ni pod kojim okolnostima neće dopustiti da odnosi i posebno prijateljstvo sa SAD bude narušeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: