Nogo posle isključenja: Krivične prijave protiv odgovornih

Srđan Nogo je izjavio da je odluka Disciplinske komisije da ga isključi iz pokreta Dveri "nezakonita, nepostojeća i svakako politička".

Izvor: Beta, Politika

Sreda, 20.02.2019.

10:25

Nogo posle isključenja: Krivične prijave protiv odgovornih
screenshot/RTS

On je dodao da je ključni razlog za takav postupak u tome što ima "izuzetno veliku podršku unutar stranke", zbog čega njena "vladajuća garnitura" želi da ga ovako eliminiše.

Nogo je, u izjavi agenciji Beta, rekao da disciplinski postupak nije ni vođen ni pokrenut u skladu sa statutom i pravilnikom Dveri, kao i da je prekršen zakon. On je rekao da će "reagovati" jer se zalaže za poštovanje zakonitosti i oceni da se "nažalost, kod nas političari ponašaju kao da su stranke njihova lična imovina".

"Ovo je klasičan pokušaj političke eliminacije nezgodnog unutarstranačkog protivnika. Meni je žao što su se ljudi koji u ovom trenutku vode Dveri uplašili moje kandidature za predsednika. Ali moraju da znaju da nijedna politička stranka, pa i Dveri nisu privatna imovina kojom se može raspolagati bez bez poštovanja zakona iinternih pravnih akata. Mislim da ovde ima elemenata krivičnog dela , tako da ću svakako pokrenuti i sudske postupke i podneti krivične prijave protiv odgovornih", regao je Nogo za "Politiku".

On je dodao i da je "od početka bio protiv ulaska Dveri u Savez za Srbiju".

Na pitanje Bete da li će preći u neku drugu stranku, on kaže da nema nameru da pristupa postojećim strankama jer je samo u Dverima, od svih aktuelnih stranaka, video alternativu i želju da se menja celokupan sistem.

Prema njegovim rečima, ako su Dveri odustale od onog za šta su se zalagale, on nema nameru da odustane od toga i nastaviće da se bori.

"Daću sve od sebe da se borim za ideje koje promovišem već sedam godina", rekao je Nogo, navodeći da će promovisati ideje zbog kojih su Dveri ušle u politiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: