Dačić i Stefanović o članstvu Kosova u Interpolu

Ministri Ivica Dačić i Nebojša Stefanović razgovarali su o jačanju zajedničkih napora da se spreči da Kosovo postane član Interpola.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2018.

19:33

Dačić i Stefanović o članstvu Kosova u Interpolu
Foto: EPA / Ðorðe Saviæ

Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da su Dačić i Stefanović dogovorili dalje korake i strateške pravce koordiniranog delovanja "po ovom pitanju od izuzetne važnosti u kontekstu odbrane interesa Srbije u vezi sa Kosovom i Metohijom".

"Istaknuta je spremnost za nastavak maksimalne mobilizacije raspoloživih kapaciteta sa ciljem suprotstavljanja unilateralnom pokušaju tzv. 'Kosova' da, protivno Povelji Ujedinjenih nacija, rezoluciji Saveta bezbednosti 1244, kao i statutarnim dokumentima i rezolucijama samog Interpola, ostvari članstvo u ovoj organizaciji", piše u saopštenju.

Ministri su dogovorili intenzivnu koordinaciju u korišćenju mehanizama međunarodne policijske saradnje i angažovanju mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u funkciji predstavljanja stavova Beograda o negativnim posledicama eventualnog članstva Kosova u Interpolu.

Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da su se sastali i Dačić, Stefanović i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i da su oni dogovarali konkretne predloge za unapređenje modela vizne liberalizacije, u skladu sa pozitivnim propisima koji regulišu to pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: