Vučić: To je kao kad su u kafani gosti sve pojeli i popili

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić složio se sa ocenom predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da "Vučiću šalju fakturu za izgubljeno Kosovo".

Izvor: B92

Nedelja, 06.05.2018.

14:39

Vučić: To je kao kad su u kafani gosti sve pojeli i popili
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

"To vam je kao kad su u nekoj kafani gosti sve pojeli i popili, sledeći se najeli i porazbijali sve. Onda vi pred ponoć dođete nešto da pojedete, a stigne vam faktura za sve ono što su oni pre vas pojeli i popili", ilustrovao je Vučić stav onih koji mu prebacuju što šta po pitanju rešavanja Kosova i Metohije.

Srpski predsednik istakao je ipak da veruje da je njegov posao da vodi zemlju, a ne političke polemike.

"Opsednut sam problemima oko KiM da bih stigao da se bavim time što naši protivnici govore", poručio je Vučić.

Na pitanje da ipak prokomentariše politiku Saše Jankovića po pitanju Kosova i Metohije, Vučić je rekao da je ona slična politici lidera LDP-a Čedomira Jovanovića, ali da je razlika u iskrenosti.

"Jovanović je iskren, a Janković ne. On nema nikakvu ideologiju", istakao je.

Kako kaže, Janković prvo u intervjuu izjavi da je za to da Kosovo ima stolicu u UN, a onda njemu zamera nešto mnogo manje.

"Kakvo je to licemerje", primetio je i dodao da deo opozicije, Janković i Jeremić, Putina nazivaju diktatorom.

"Treba sutra da dođete na vlast i da od tobože diktatora tražite podršku u UN? Da li se vi rukovodite pohvalama na Tviteru ili inetersima zemlje", upitao je predsednik.

Građani to, kako kaže, vide - vide da smo mnoge lekcije savladali i naučili.

"Brinemo o budućnosti Srbije a deo elite brine o svojoj budućnosti", rekao je i dodao da ne treba potcenjiti državotvorni pristup našeg naroda.

"Narod zna da i posle nas mora da postoji Srbija, a ne kao neki koje nije briga sta će biti, da li će Srbija nestati ili će se zvati Nedođija", rekao je.

Na opasku da je Janković izašao s konceptom programa "po osvajanju vlasti", uključujući lustraciju, Vučić je reagovao opaskom:

"A, da počne od sebe..".

"Srećan sam što su na vlasti odgovorne vlasti, koje neće da lustriraju svoje političke protivnike, već da ih pobeđuju u poštenoj političkoj utakmici, radom, marljivošću trudom, programom i planom, a ne mržnjom ili branjenjem nekome da se bavi politikom", rekao je.

"Jer, lustracijom biste samo pokazali svoje frustracije, nerad i neposvećenost, a na stranu neodgovornost, jer biste Srbiju vodili u sukobe, a mi Srbiju u sukobe voditi nećemo", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: