DS: Prvi put raskrinkan bugarski voz

Funkcionerka DS Aleksandra Jerkov rekla je nakon zatvaranja birališta da je tokom izbornog dana zabeležen veliki broj izbornih neregularnosti širom Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 24.04.2016.

20:37

DS: Prvi put raskrinkan bugarski voz
Foto: Beta

Kako je rekla, na sceni je bio "bugarski voz", a stranački aktivisti su legitimisali birače i tražili fotografije listića.

"Bugarski voz je prvi put raskrinkan. On funkcionište tako što osoba dobije popunjen listić, njega ubaci u kutiju, a sa biračkog mesta iznese nepopunjen listić i tako dokazuje da je glasao za onoga ko mu je dao novac", kažu demokrate.

Kako je rekla Jerkov, ta krađa je otkrivena na nekoliko mesta u Srbiji, a "svakako se dešavala na mnogo više mesta".

"Zato začuđuje izjava predsednika RIK koji je rekao da su zabeležene manje neregularnosti", rekla je ona.

Takođe, ona skrenula pažnju na način na koji je glasao gradonačelnik Beograda Siniša Mali, čija je fotografija objavljena na Tviteru.

"Glasao je u nezapočaćenoj kutiji bez kontrolnog listića", rekla je Jerkov i navela da su to zabeležili i kontrolori DS i drugih stranaka.

Takođe, ona je navela da su građani širom Srbije prijavili "veliki broj takozvanih aktivista koji su ispitivali birače i tražila fotografije listića".

Gosti B92 u specijalnoj emisij B92 su takođe rekli da se "bugarski voz" mora sankcionisati, ako se dokaže, ali i da to nije jedina čudna stvar u izbornom procesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: