Svet 1

25.05.2024.

12:30

Oglasio se Bojan Bovan posle napada: "Opoziciji smeta i vrtić, sad atakuju i čekićima"

Opštinski odbor SNS Novi Beograd hitno se oglasio posle vandalskog napada na predsednika najmnoljudnije beogradske opštine u bloku 62. Meta jutrošnjeg napada opozicionih aktivista bio je prvi čovek Novog Beograda Bojan Bovan.

Izvor: 24 sedam

Oglasio se Bojan Bovan posle napada: "Opoziciji smeta i vrtić, sad atakuju i čekićima"
TANJUG/ GO Novi Beograd/ bg

Podeli:

"Najoštrije osuđujemo napad na predsednika opštine Novi Beograd Bojana Bovana i predstavnike medija koji su se dogodili jutros u bloku 62 od strane opozicionih aktivista. U novobeogradskom bloku 62 planirana je gradnja vrtića, a na lice mesta došao je predsednik opštine Bojan Bovan kako bi govorio o tome. Tada je došlo do fizičkog napada i najgnusnijeg vređanja od strane opozicije. Pripadnica opozicije je otimala telefon predsedniku opštine. Ponela je kesu sa alatom i rušila je informacionu tablu za izgradnju pomenutog vrtića. Vređala je predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku", navode iz novobeogradskog odbora SNS-a i dodaju:
 
"Naoštrije se osuđuje svaki oblik nasilja kojem smo izloženi, širenje laži i negativne atmosfere u društvu kao i skrnavljenje svih inicijativa koje grad i država preduzimaju za bolju budućnost svih nas, a u ovom slučaju naših najmlađih sugrađana".

Kako dalje navode, nakon što je pomahnitala žena odradila svoj prljavi posao, otišla je sa lica mesta.

"Nisam očekivao da ću da zateknem ženu kako ruši informacionu tablu na mestu gde će se graditi vrtić što vrlo jasno piše. Gospođa je imala čekić i punu kesu alata. Ovde će se svakako izgraditi vrtić i imamo odabranog izvođača radova. Ne znam ko može da ima nešto protiv toga i sve gradske parcele koje nisu imale namenu kada za to dođe vreme budu ograđene. Mislim da se radi o klasičnoj manipulaciji Novobeograđana i molim građane da ne nasedaju na jeftine provokacije. Svi oni koji budu želeli da ruše treba da znaju da ćemo koristiti sve zakonske okvire da objekat privedemo nameni. A ovaj napad je klasična predziborna manipulacija", rekao je nakon incidenta Bojan Bovan, predsednik opštine Novi Beograd.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: