Svet 4

14.05.2024.

17:03

Panika na aerodromu: Gori avion; Putnici hodaju po krilu VIDEO

Avion kompanije "Delta erlajns" zapalio se nedugo nakon sletanja na Međunarodni aerodrome Sijetl-Takoma.

Izvor: Kurir, Blic

Panika na aerodromu: Gori avion; Putnici hodaju po krilu VIDEO
Shutterstock/Nail Bikbaev

Podeli:

Snimci prikazuju kako izbija požar ispod kokpita "Erbasove" letelice, dok se putnici iskrcavaju sa leta iz Kankuna u Meksiku 6. maja. Takođe se vidi kako putnici hodaju po krilu aviona dok se pripremaju za evakuaciju toboganom u hitnim slučajevima.

Požar je, kako prenosi "Njuzvik", izbio nakon što je električni kabl priključen na "Erbasov" mlaznjak "A321neo", što je dovelo do evakuacije 189 putnika i šest članova posade.

"Mislim da su ljudi reagovali panično, bilo je malo gužve u prolazima na putu do izlaza. Ali, generalno je to bila prilična glatka evakuacija. Drago mi je da se to dogodilo na tlu kod kapije za iskrcavanje, to je najbolje mesto na kojem se možete nadati evakuaciji" rekao je za "KOMO njuz" jedan od putnika Ešvin Menon, dodajući da je zahvalan pilotima, posada i policiji na pomoći.

Iz kompanije "Delta" su "Njujork postu" rekli da su tobogani postavljeni iz opreza, a da su putnici koji su i dalje bili unutra iskrcani preko zadnjeg dela letelice.

"Putnici su potpuno evakuisani", saopštili su iz kompanije i potvrdili da je avion uklonjen iz upotrebe radi inspekcije i održavanja.

"Požar uzrokovan agregatom"

Oglasila se i Federalna vazduhoplovna agencija (FAA), koja je u saopštenju navela da je "Deltin" let 604 bezbedno sleteo na aerodrom Sijetl-Takoma oko 22.00 u ponedeljak 6. maja.

"Dok je bio parkiran kod kapije, posada Erbasa A321 je prijavila mogući požar uzrokovan agregatom na tlu. Putnici su napustili letelicu toboganima za izlaz u hitnim slučajevima", naveli su iz FAA.

"Njuzvik" podseća da se ranije ovog meseca krilo sa leta “Delta erlajnsa” sudarilo sa parkiranim avionom "Spirit erlajnsa"na aerodromu Klivlend Hopkins u Ohaju dok je išao ka pisti. Nije bilo povređenih u tom incidentu. Veliki bezbednosni problemi sa avionima – posebno "Boingovih" – muče avioindustriju poslednjih meseci, otkako su vrata otpala sa letelice "Aljaska erlajnsa" dok je bila u vazduhu.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: