Svet 0

09.05.2024.

8:54

Strašno upozorenje: Deca u Rafi su na "ivici preživljavanja"

Deca u gradu Rafi na jugu Pojasa Gaze nalaze se na "ivici preživljavanja" zbog toga što je izraelska vojska zatvorila granični prelaz Rafa.

Izvor: Tanjug

Strašno upozorenje: Deca u Rafi su na "ivici preživljavanja"
Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair, File

Podeli:

Zatvaranjem je onemogućena dostava humanitarne pomoći, upozorila je Kancelarija Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih poslova u svom najnovijem izveštaju.

U saopštenju se navodi da je u Pojas Gaze u proseku dnevno ulazilo 48 kamiona humanitarne pomoći i 166.000 litara dizela sve dok izraelski tenkovi nisu zauzeli palestinski granični prelaz Rafa u utorak.

"Nastavak blokade ulaska humanitarnih artikala preko prelaza Rafa i nastavak neprijateljstava imali bi ozbiljne posledice po pristup hrani", upozorava se u izveštaju UN, prenela je Al Džazira.

U najnovijem izveštaju se ponavlja ranije upozorenje agencije UN za decu, UNICEF-a, da se veliki broj dece od ukupno više od 600.000 mališana u Rafi već nalaze na "ivici opstanka" i da bi dalja izraelska ofanziva izložila decu "katastrofalnim rizicima".
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: