Boris Tadić

Demokratska stranka kandidovala je Borisa Tadića za predsedničke izbore. Boris Tadić je rođen 15. januara 1958. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Beogradu, gde je i diplomirao na Filozofskom fakultetu. Diplomirao je u oblasti socijalne psihologije, na Katedri za kliničku psihologiju.

Izvor: B92

Subota, 12.01.2008.

12:57

Default images

Radio je kao novinar, klinički psiholog, profesor psihologije i istraživač u naučnim projektima na Institutu za psihologiju.

Član je Demokratske stranke od 1990. godine. Obavljao je funkcije sekretara Glavnog odbora i potpredsednika Izvršnog odbora DS-a. Na Skupštini DS-a 27. februara 2000. godine, izabran je za potpredsednika stranke.

Bio je poslanik Narodne skupštine Srbije i član njenog Veća za nauku i tehnologiju.

Bio je direktor Centra za razvoj demokratije i političke veštine i poslednjih godina je radio na uspostavljanju regionalnog sistema političke edukacije u Srbiji, Republici Srpskoj, Makedoniji i Bugarskoj, kao i u samom DS-u.

Od 2003. godine bio je predavač politike i advertajzinga na specijalističkim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu.

U prvoj postmiloševićevskoj vladi Savezne Republike Jugoslavije, 2000. godine, bio je ministar telekomunikacija.

Od 2001. bio je savezni poslanik DS-a u Veću građana i potpredsednik Skupštine SRJ. U tom mandatu obavljao je i funkciju predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

U sazivu prve skupštine Državne zajednice SCG obavljao je funkciju šefa poslaničkog kluba DOS-a.

Ponovo je izabran za potpredsednika DS-a na Skupštini DS 5. oktobra 2001. godine.

Od 17. marta 2003. bio je ministar odbrane Srbije i Crne Gore.

Na parlamentarnim izborima održanim u decembru 2003. godine bio je nosilac liste "DS - Boris Tadić".

Od februara 2004. bio je šef poslaničkog kluba DS-a u Narodnoj skupštini Srbije. Za predsednika DS izabran je na 11. skupštini DS-a u februaru 2004. godine.

Na funkciju predsednika Republike Srbije stupio je 11. jula 2004. godine.

Govori engleski i francuski jezik, oženjen je i otac je dve ćerke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: