Politika 0

14.05.2024.

12:35

Varhelji sa premijerom i članovima Vlade Srbije: Ovo je ključna godina

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Oliver Varhelji sastao se jutros sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem i članovima Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug

Varhelji sa premijerom i članovima Vlade Srbije: Ovo je ključna godina
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Podeli:

Varhelji je naveo da je s njima razgovarao o "otvorenim pitanjima reformske agende", predviđene Planom rasta za Zapadni Balkan.

"Imali smo detaljan razgovor o otvorenim pitanjima reformske agende, koja treba da bude finalizovana u narednim danima", naveo je Varhelji na društvenoj mreži Iks.

On je dodao da je razdvajanje gasa "najhitnije pitanje". "Ono ima značajne posledice na budućnost energetske bezbednosti Srbije", poručio je Varhelji.

U odvojenoj objavi naveo je da se jutros sastao sa Vučevićem i članovima nove Vlade Srbije.

"Ovo je ključna godina. Narednih pet godina bice oblikovano na osnovu današnjih ključnih odluka. Nema vremena za gubljenje", naglasio je Varhelji.

Potom je, zajedno sa Vučevićem i nemačkom ambasadorkom u Srbiji Anke Konrad, prisustvovao danas potpisivanju sporazuma o bespovratnim sredstvima za drugu fazu programa "Obnovljivi izvori energije – razvoj tržišta biomase u Republici Srbiji".

Sporazum su potpisale ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: