Politika 17

14.05.2024.

11:17

Vučić razgovarao s ruskim ambasadorom; Oglasio se na Instagramu FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Izvor: B92.net

Vučić razgovarao s ruskim ambasadorom; Oglasio se na Instagramu FOTO
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Podeli:

"Sa ambasadorom Bocan-Harčenkom o teškom periodu koji stoji pred Srbijom, o diplomatskoj borbi na nekoliko planova i ozbiljnim izazovima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i u okruženju", naveo je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

"Razmenili smo mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona, kao i o naporima Srbije da se u međunarodnoj areni izbori za očuvanje ne samo sopstvenih državnih i nacionalnih interesa, već i za poštovanje međunarodnog prava i načela na kojima treba da počiva pravičan globalni poredak.

Naglasio sam da je za našu zemlju od vitalnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i istakao da samovoljni potezi Prištine i inicijative poput nacrta rezolucije GS UN o Srebrenici, ni na koji način ne doprinose procesu pomirenja, izgradnji poverenja i saradnje u regionu.

Ponovio sam zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na poštovanju našeg suvereniteta u pogledu nezavisne politike i jedinstvenog puta koji je naša zemlja odabrala. Taj put nije lak, ali na njemu računamo na punu podršku svih iskrenih prijatelja Srbije", naveo je predsednik Srbije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: