Svet 1

28.05.2024.

19:56

"Snosiće teške posledice... Trebalo bi da budu svesni sa čime se igraju"

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je danas zapadne zemlje da će snositi "teške posledice" ako daju odobrenje Ukrajini da koristi zapadno oružje u udarima na teritoriju Rusije.

Izvor: Tanjug

"Snosiće teške posledice... Trebalo bi da budu svesni sa čime se igraju"
Profimedia

Podeli:

"Predstavnici zemalja NATO-a, posebno u Evropi, posebno u malim zemljama, generalno bi trebalo da budu svesni sa čime se igraju. Moraju da se sete svojih malih teritorija sa veoma gustom naseljenošću... Ovo je ozbiljna stvar, naravno, veoma pažljivo posmatramo", rekao je Putin tokom posete Uzbekistanu, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, u slučaju upotrebe dalekometnog naoružanja od strane Oružanih snaga Ukrajine, Moskva će ponovo morati da donese odluku o sanitarnoj zoni.

"Sada se glavni događaji u specijalnoj operaciji odvijaju oko Harkova. Događaji u ovom pravcu bili su izazvani delovanjem Zapada. Dakle, oni su bili ti koji su isprovocirali ove događaje u ovom pravcu, mislim da sam rekao pre šest meseci: ako nastave da udaraju na stambena naselja na teritoriji Ruske Federacije, onda ćemo biti primorani da napravimo zonu bezbednosti. Mi smo to preneli dalje" istakao je predsednik Rusije.

On je podsetio da Rusija nikada nije odbila da pregovara o Ukrajini.

"Uvek sa iznenađenjem gledam na neke gestove naših zapadnih prijatelja i partnera koji kažu da Rusija odbija da pregovara, rekao sam to hiljadu puta, kao da nemaju uši... Ne odbijamo, ukrajinska strana je to javno odbila. Rusija bi našla rešenje za Ukrajinu kada bi njom sada komandovali ljudi koji su vođeni nacionalnim interesima", rekao je Putin.

Dodao je da je Rusija spremna da nastavi pregovarački proces o Ukrajini, ali, kako je naveo, nije poznato šta će joj biti ponuđeno.

On je naglasio da se Sjedinjene Američke Države ponašaju kao imperija, zastrašujući druge zemlje, a elite zemlje žele da zadrže svoj imperijalni status.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: