Politika 9

28.05.2024.

16:43

Vučić uručio ugovore o radu najboljim diplomcima: "Ovo je postala tradicionalna akcija, ono čime se ponosimo"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji uručenja ugovora o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Izvor: B92.net

Vučić uručio ugovore o radu najboljim diplomcima: "Ovo je postala tradicionalna akcija, ono čime se ponosimo"
TANJUG/ RADE PRELIĆ

Podeli:

Profesorka dr Dobrila Stanković Đorđević, dekanica Medicinskog fakulteta univerziteta u Nišu, na početku je čestitala svim diplomcima prijem u njihove zdravstvene ustanove.

Potom je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio ugovore mladim lekarima.

Dr Elena Stanković, koja je dobila posao u KC Niš, rekla je da ovim putem želi da se zahvali Vladi Republike Srbije i Ministarstvu zdravlja na jedinstvenoj prilici.

Dr Marko Kurćubić se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru Zlatiboru Lončaru na prilici koja je pružena svim mladim lekarima.

Obraćanje Aleksandra Vučića

"Dragi diplomci, mnogo vam hvala što ste ovde. Ovo je postala tradicionalna akcija, ono čime se ponosimo svih godina. Ulažemo mnogo novca u zdravstvo, ulagaćemo još više. U teškim vremenima pred nama na svetskom nivou, a nadam se da ćemo živeti u nešto lakšim uslovima nego ostali, jedan od stubova naše zemlje biće zdravstvo, hrana koju ćemo morati da obezbedimo, veštačka inteligencija, napredak softverske industrije i to će gurati našu zemlju napred. U tome je vaša buduća uloga", rekao je Vučić.

Vučić je kazao da će obnavljati bolnicu za bolnicom, kao i da će podizati kliničke centre i ambulante.

"Kod nas postoji pristup 'dobio sam diplomu i sad sam završio, tražim od države najveću platu'. Molim vas da uradite što više, radite najbolje ili nemojte da radite. Molim vas da promenite nas, starije, koji nisu spremni na promene. Molim vas da se vaše ambicije ne završe ovde, već da budu veće, i za specijalizaciju i za napredak. Tražite i borite se što više", rekao je Vučić. Dodao je:

"Samo će se to ceniti u budućnosti. Oni narodi koji sebe budu naterali da rade više, samo će oni napredovati. Oni koji hoće da rade manje, njihovi rezultati će biti manji".

Istakao je kako treba da se posvete radu i da lestvicu podignu visoko.

"Sanjajte velike snove. Bez velikih snova, nema velikih rezultata. Postavite visoke ciljeve pred sebe u budućnosti."

"Hvala vašim roditeljima koji su uložili mnogo truda, rada. Za mene je država sve, nešto najvažnije i svetije. Pogledajte koliko smo malo vratili državi u odnosu na ono što nam je dala. Borite se za sebe i za svoju zemlju i narod. Siguran sam da ćete ostati najbolji i još jednom veliko hvala. Ostanite u svojom zemlji, borite se za svoju Srbiju, ona nam je sve. Imaćete sve pristojnije i bolje plate. Verujte u svoju zemlju i Srbiju, ostajte ovde", zaključio je Vučić.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: