Politika 1

09.04.2024.

11:21

Rat ulazi u drugu brzinu – moguća eskalacija?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je veoma zabrinut zbog moguće eskalacije situacije u Ukrajini koja, kako je ocenio, može da stvori mnogo novih problema na celom evropskom kontinentu.

Izvor: B92.net

Rat ulazi u drugu brzinu – moguća eskalacija?
Profimedia

Podeli:

"Ja sam veoma zabrinut, ne samo zbog onoga što se zbiva oko KiM i u regionu, jer se plašim da će situacija u Ukrajini ući u jednu drugu brzinu i da će to roditi mnogo, novih problema na celom evropskom tlu i šire", rekao je Vučić u izjavi za medije u Parizu posle poslovnog Saveta Francuska - Srbija, na kome se sastao sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International.

On je dodao i da je veoma važno da Srbija pronađe način kako bi rešavala svoja pitanja u budućnosti i da pored energetske bezbednosti mora da reši i pitanje hrane, naoružavanja, ali i vojske i proizvodnje u okviru srpske namenske industrije.

"Kada vodite zemlju morate da se gledate celinu pitanja, celinu problema, da gledate da na buretu ne postoje velike rupe, da ih što snažnije zatvoriti na što duži vremenski rok, a onda da s vremena na vreme deo po deo tog bureta rekonstruišete i da ga pravite potpuno novim", rekao je Vučić.

On je dodao da se u skladu sa tim Srbija ponaša i da Vlada Srbije gleda da uradi sve što je moguće da zemlja ubrzano napreduje.

"Videli ste ovde na Medefu da su ljudi zadovoljni brzinom napredka srpske države. Svi naši ekonomski parametri su dobri", rekao je Vučić.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: