Hronika 12

15.05.2024.

13:22

Burno na suđenju majci dečaka ubice: Odbila da odgovara na pitanja, očevi ubijenih napustili sudnicu

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušana majka dečaka koji je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole. Ona je iznela odbranu i negirala krivicu.

Izvor: Tanjug, Blic

Burno na suđenju majci dečaka ubice: Odbila da odgovara na pitanja, očevi ubijenih napustili sudnicu
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Ona je, kako navodi Blic, navela da neće odgovarati na pitanja punomoćnika, te da će svoje odgovore davati samo na pitanja oštećenih. Pitanja su do sada postavljali Tužilaštvo i odbrana okrivljene.

Tokom pauze, roditelji ubijene dece su pitanja zapisivali na papir.

U prvom delu suđenja, očevi Angeline Aćimović, Andriane Dukić i Mare Anđelković napustili su sudnicu iz nepoznatog razloga, a tokom pauze, svi su izašli iz sudnice osim Miljane Kecmanović.

Na prethodnih nekoliko suđenja njen suprug Vladimir Kecmanović izneo je odbranu i odgovarao na pitanja suda, tužilaštva, oštećenih, dok je na pitanja punomoćnika oštećenih odbio da odgovara.

On od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost zbog zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored Kecmanovića, optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca.

Otac dečaka optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K., koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

19 h

Podeli: