Društvo 1

29.05.2024.

8:10

Pušten u saobraćaj bulevar koji spaja dve niške opštine

Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića koji je produžetak Bulevara Svetog Pantelejmona i spaja ga sa Bulevarom Nikole Tesle svečano je danas pušten u saobraćaj.

Izvor: TV Zona plus

Pušten u saobraćaj bulevar koji spaja dve niške opštine
Kidney Stone/Shutterstock.com

Podeli:

Deonica od tri kilometra se još uređuje, grade se trotoari i biciklističke staze, ali je opremljen saobraćajnom signalizacijom, osvetljenjem i bezbedan je za korišćenje, kažu u Direkciji za izgradnju grada.

"Na ovaj način rasterećuje se saobraćaj i skraćuje put do grada žiteljima sa područja opštine Panteleja i Crvenog Krsta", istakla je na otvaranju gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

"Ovaj bulevar ostavljamo generacijama koje dolaze da znaju ko je bio potpukovnik Goran Ostojić, da ga ne zaboravimo kao i sve one borce koji su poginuli širom nekadašnje Jugoslavije, posebno u bombardovanju 1999. godine, a čija imena sada nose brojne ulice u našem gradu", kaže Sotirovski.

Deonica od tri kilometra koja se gradila u poslednoj fazi radova ovog bulevara na mestu gde je probijeno brdo kod Bulevara Nikole Tesle, još se uređuje, postavljen je prvi sloj bulevara, grade se trotoari i biciklističke staze, ali je opremljen saobraćajnom signalizacijom, osvetljenjem i bezbedan je za korišćenje.

"Ovo je prvi sloj bulevara, on će se tek graditi. Za razliku do drugih bulevara u Nišu, na ovom je sva potrebna infrastruktura urađena po najmodernijim standardima, a vodovodna i kanalizaciona mreža ispod trotoara, a ne ispod kolovoza", ističe Sotirovski.

Nakon Bulevara Svetog Pantelejmona i Bulevara Medijana, ovo je treća velika saobraćajnica koja je izgrađena u Nišu u poslednjih 13 godina, a kako je ranije rečeno, iz gradskog budžeta za najnoviji niški bulevar predviđeno je više od 500 miliona dinara.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: