WoT – stižu Italijani!

Krajem prošle godine je najavljeno da će se u 2018. godini u World of tanks pojaviti dve nove nacije – Poljska i Italija. Iako jedan poljski tenk već postoji u igri izgleda da ćemo prvo videti Italijane i to u prvom patchu nakon 1.0 unapređenja koje će temeljno promeniti igru.

Izvor: Klanrur.rs, Miloš Hetleroviæ

Nedelja, 11.03.2018.

14:09

WoT – stižu Italijani!
Tier 4 - P26/40 Foto: Wargaming

Zašto su se iz Wargaminga odlučili da stignu Italijani pre Poljaka još uvek ne znamo, verovatno zbog problema sa vozilima i balansom, ali sve u svemu možemo očekivati 11 novih, uglavnom srednjih tenkova i novi premium consumable – špagete!

Razvoj italijanskih tenkova je tekao tako što su uglavnom na početku kopirali Francuze pa su tako tenkovi niskog tiera uglavnom vrlo slični francuskim rešenjima. Tokom Drugog svetskog rata su Italijani pratili generalni trend povećavanja topa i oklopa, čak su oni krenuli da prave i teške tenkove ali su zapravo završili u kategoriji srednjih.

Ipak pravo osveženje će biti tenkovi Tier 8 i više koji će dobiti i potpuno novu mehaniku – auto-reloader! Ovo je zapravo komibnacija standardnog reload sistema i klasičnog autoloadera. Naime imate klip kao i kod autoloadera ali kada ispalite prvu granatu onda odmah krene da se puni ponovo, svaka sledeća ima sve duže vreme punjenja da konačno ako ispucate ceo klip onda imate neko vreme punjenja kao i kod autoloadera. Ovo može biti itekako korisno kada se „napucavate“ sa neki po jednu granatu jer će se onda tenk ponašati kao i standardno vozilo i uvek ćete imati napunjen ceo klip koji vam treba da izletite i dovršite protivnika. Sa druge strane protivnik neće moći baš tako lako da proceni koliko imate granata trenutno što je dodatna pogodnost. Opet sve ovo navodi na problematiku da ovakvi tenkovi ne postanu prejaki, ali se nadamo da će ih koliko-toliko izbalansirati kako treba.
Tier 7 P.43 ter Foto: Wargaming
Od prvog do četvrtog tiera su to uglavnom standardna vozila tipa srenjeg tenka, na četvrotm se pojavljuje prvi put vozilo koje su Italijani razvili kao „teški tenk“ i koje je zapravo učestvovalo u Drugom svetskom ratu. Navodnici su tu zato što je teško da se nešto teško 26 tona može realno nazvati teškim tenkom. Na petom tieru već krećemo sa izmišljenim tenkovima – tier 5, 6 i 7 su bazirani na projektu P43 koji je stigao samo do drvenih modela, videćemo kako će izgledati u igri. Tier 8 stiže sa auto-reloader mehanikom u vidu modela P.44 Pantera, ima top od 90mm i negde je najsličniji za poređenje sa nemačkim Panther II tenkom ali sa novom mehanikom. Naravno ovo je bila samo ideja tokom Drugog svetskog rata.
Tier 9 Prototipo Standard B Foto: Wargaming
Nakon rata Italijani kreću sa razvojem tenkova paralelno sa drugim evropskim nacijama gde se potencira mobilnost i vatrena moć naspram oklopa – na ovim postulatima su nastali AMX 30 i Leopard 1. Suštinski su italijanski tier 9 i 10 tenkovi nastali na bazi ideje koju su Italijani imali kada su videli prototip Leoparda i kako bi njihova varijanta mogla da izgleda. U tom smislu bi (Tier 9) i Progetto M40 mod 65 (Tier 10) trebalo da budu najsličniji Leopard PT A i Leopard 1 ali sa jednom bitnom razlikom – auto-reloader mehanika!
Tier 10 Progetto M40 mod 65 Foto: Wargaming
Kako će se to sve pokazati u igri ostaje da se vidi za nekoliko meseci, pogotovu kako će izgledati ta nova mehanika, ali moramo priznati da vizuelno novi Italijani i nisu baš najlepši. Treba ipak imati u vidu da i sam Wargaming tvrdi da ovo nisu konačni modeli i da se još mogu menjati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: