Esports B92.net

Naši momci brane boje Srbije na IeSF 2018 svetskom šampionatu!

Ostalo je još svega deset dana do početka IeSF svetskog šampionata, jubilarnog desetog koje organizuje IeSF i petog zaredom na kome će učestvovati i talentovani momci i devojke iz Srbije.

nikola savić klan rur
Podeli

Discipline, odnosno igre ove godine su League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive i Tekken 7, i naša zemlja će imati predstavnike u svakom od ovih naslova.

Da smo nadarena zemlja i u esportu pokazali smo na prethodnim šampionatima u organizaciji IeSF, gde smo 2015. godine u Južnoj Koreji, kolevci esporta, osvojili titulu šampiona sveta ispred same Južne Koreje, zahvaljujući prvom mestu Miloš Perovića u Hearthstoneu i trećem mestu naših LoL momaka.

Iako narednih godina nismo ponovili takav uspeh, i dalje smo ostvarivali snažne rezultate, plasmanom među šest najboljih esport zemalja na šampionatu.

Novu priliku za dokazivanje naši momci će imati od 9. do 11. novembra u tajvanskom gradu Kašiungu, gde se 10. IeSF šampionat održava.

U igri Tekken 7 skoro pa već tradicionalno, boje naše zemlje brani RUR Vladimir “Coldheart” Stanković, dok su ekipe za CS:GO i League of Legends sastavljene od naših najboljih i najspremnijih igrača u ovom trenutku, i mnoge od njih smo i prethodnih godina viđali u dresovima Srbije upravo na IeSF šampionatu.

Nećemo davati nikakve prognoze za sada, već našim momcima pre svega želimo puno sreće i da se dobro zabave tamo, i naravno da daju sve od sebe, jer znamo da mogu mnogo!

LoL

Dobili smo sve polufinaliste Worldsa 2018

Nakon čeitiri uzbudljiva četvrtfinalna meča, sledećeg vikenda gledaćemo najuzbudljivije polufinale ikada, sa obzirom da su svi glavni favoriti napustili takmičenje, a svaka ekipa će moći da izađe kao pobednik.

LoL ponedeljak 22.10. 19:44 Komentara: 2

Top lejner Splyce-a u potrazi za novom ekipom

Andrei “Odoamne” Pascu je danas sam svom tviter nalogu napisao da je dobio dozvolu od organizacije da potraži novu ekipu. On će još uvek biti član Splyce-a, ali je slobodan da komunicira sa drugim organizacijama.

LoL četvrtak 18.10. 17:20 Komentara: 1

KT Rolster i EDG bez puno problema završavaju na vrhu grupe

KT Rolster je u ovaj dan ušao sa skorom 3-0, pa im je bila potrebna samo jedna pobeda, što su oni odmah ostvarili savladavši Team Liquid. EDG nije tako sigurno ušao u ovaj dan, ali pobedama nad KT Rolsterom i Mad Gamingom, osigurali su svoj plasman u dalji krug, iako su kasnije poraženi od američke ekipe.

LoL utorak 16.10. 17:22 Komentara: 1

LoL - Završen treći dan Worldsa

Završen je treći dan Worldsa, sa njim još 6 uzbudljivih mečeva. Pet ekipa je i dalje neporaženo, ali samo RNG za sada ima učinak od 3-0. Danas su se razigrali timovi sa Istoka, pa je jedino 100Thieves danas uzeo pobedu od ekipa iz Evrope i Severne Amerike.

LoL petak 12.10. 18:30 Komentara: 5