ALEX potpisao za Cloud9 – Ugovor vredan 1,650,000 dolara

Američka organizacija Cloud9 je upravo predstavila Aleksa ”ALEX” Mekmikina kao kapitena i prvog člana svoje nove CS:GO postave. Ono što ovaj transfer čini specijalnim su konkretni detalji njegovog ugovora, što je nešto što do sada nijedna organizacija nije praktikovala na profesionalnoj esports sceni.

eSports

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Četvrtak, 10.09.2020.

18:35

ALEX potpisao za Cloud9 – Ugovor vredan 1,650,000 dolara

Izvor: RUR Esports

U ponedeljak smo saznali da će trenutna petorka Cloud9 uskoro napustiti organizaciju i da će srpski trener, Aleksandar ”Kassad” Trifunović i HenryG graditi potpuno novu postavu. Iako je Britanac tek podelio sa svojim fanovima da mu je istekao ugovor sa Vitality-em, američka organizacije nije trošila svoje vreme, već je predstavila svog novog kapitena. Kao vođa Vitality-a, uspeo je svoju ekipu da odvede u 6 finala, kao i da osvoji četiri titule. Za to vreme uspeo je da izgradi svoje ime i da postane jedan od najcenjenijih IGL igrača na svetu. Ipak, umor i veliki broj putovanja su bili preveliki problem, zbog čega je u martu ove godine zatražio od organizacije da ga prebaci na klupu. Nakon 6 meseci van profesionalne scene, Alex je spreman da se vrati i to na kakav način.

Počevši od 9. septembra 2020. godine, Alex je potpisao trogodišnji ugovor vredan $1,600,000. Ovo je nešto što nikada do sada nijedan organizacija nije podelila sa svojim fanovima, te je ovo velika stvar za esport, koji iz dana u dan napreduje. Ovo je takođe još jedan pokazatelj dokle je dogurao esport i koliko je postao važan deo današnjice kada profesionalni igrači zarađuje kao i neki najveći sportisti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: