Nedelja, 04.05.2003.

12:11

Pahomije suspendovao sveštenika zbog podrške dečacima

Izvor: B92

Default images

Vladika vranjski Pahomije naći će se 10. maja na optuženičkoj klupi zbog sumnje da je seksualno zloupotrebljavao maloletnike. S obzirom da je i dalje svešteno lice eparhije vranjske, Pahomije je doneo odluku o suspenziji sveštenika Gorana Arsića, koji se u istrazi stavio na stranu dečaka, iz Vranja izveštava dopisnik B92 Radoman Irić.

Dok pristalice vladike Pahomija prete na sve strane, šalju anonimna pisma, nasrću na novinare i njihovu imovinu, dotle je vladika prvog maja načinio radikalan potez time što je svojom odlukom zabranio sveštenodejstvo ocu Goranu Arsiću koji se u istražnom postupku stavio na stranu četvorice dečaka koji vladiku optužuju za seksualno zlostavljanje. O tome šta ova odluka znači za njega, sveštenik Goran Arsić kaže: "To znači da ja sada ništa ne mogu da služim, niti u crkvi niti u parohiji, to takođe znači osvetu koju sada Tomislav Gačić na mene usmerava zato što sam javno stao uz decu, to znači udar na moju porodicu, na moju decu, to znači objava rata meni".

Ipak, konačnu presudu po ovom pitanju doneće sud Pravoslavne eparhije vranjske za nekoliko dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: