Šeik Bin Zajed ima megaplan: Vreme da idemo dalje

Vladar Dubaija šeik Muhamed bin Rašid al Maktum i prestolonaslednik UAE šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan pokreću plan za razvoj veštačke inteligencije.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2017.

10:55

Šeik Bin Zajed ima megaplan: Vreme da idemo dalje
Foto:Epa/Andy rain

Vladar Dubaija, prenose arapski mediji, tvrdi da će aplikacije da generišu prihode, ali i da pruže nove mogućnosti za razvoj ekonomije.

Šeik Al Maktum objavio je javnosti i Strategiju za razvoj veštačke inteligencije države, a plan ide sve do 2070. godine.

Inicijativa ima za cilj da poboljša performanse vlade i stvori inovativno i visoko produktivno okruženje investirajući u aplikacije, javila je državna novinska agencija.

"Osnovaćemo i posebnu megakompaniju koja će se baviti samo time i koja bi trebalo da postavi temelje za dalji razvoj“, kaže on.

"Investirali smo već 16 godina u elektroniku i sada je red na novu fazu u razvoju, a to je veštačka inteligencija“, rekao je šeik Mohamed, poznat srpskoj javnosti i dodao:

"Mi želimo da napravimo sve alate, ali i metodologije i programe koji su u vezi s robotizacijom kako bismo ubrzali i osigurali efikasnije usluge kako za vladu, tako i celo društvo“.

On je dodao da UAE nastoji da bude centar za razvoj tehnologija i ističe da mladi u UAE moraju da budu obučeni da pomognu u ispunjavanju "naših najviših nacionalnih interesa“.

Mohamed dodaje da će aplikacije generisati prihode i pružiti nove mogućnosti za nacionalnu ekonomiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

14 h

Podeli: