Kupuju još 116 američkih tenkova po povlašćenim uslovima

Poljska će kupiti 116 korišćenih tenkova M1 Abrams od Sjedinjenih Američkih Država, saopštilo je danas poljski ministar odbrane Marijuš Blaščak.

Svet

Izvor: B92

Petak, 15.07.2022.

14:51

Kupuju još 116 američkih tenkova po povlašćenim uslovima
Ilustracija: Shutterstock/PhotoStock10

"Sa SAD smo usaglasili ugovor o kupovini 116 korišćenih tenkova Abrams po povlašćenim uslovima", rekao je Blaščak i dodao da će dogovor o tome "značajno ojačati odbrambene kapacitete Poljske", prenosi Rojters.

Blaščak nije otkrio finansijske uskove ugovora.

Poljska je u aprilu sa SAD potpisala ugovor o kupovini 250 tenkova Abrams, a istovremeno najavljuje da će povećati izdvajanja za vojsku i da će više nego udvostručiti veličinu svoje vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: