"Meta je pogođena"; Rusija testirala najnoviji PVO sistem

Najnoviji protivavionski raketni sistem S-500 uspešno je obavio probno gađanje brze balističke mete.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 20.07.2021.

10:02

Ilustracija: EPA EFE/YURI KOCHETKOV

Testiranje je obavljeno na poligonu u Astrahanskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"S-500 je na poligonu Kapustin Jar obavio testiranje gađanja brze balističke mete. Prema podacima uređaja za objektivnu kontrolu, meta je pogođena", navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi Sputnjik.

Ruski vojni resor dodaje da je paljba S-500, izvedena u okviru testiranja, potvrdila taktičko-tehničke performanse i visoku pouzdanost ruske tehnike protivvazduhoplovne odbrane.

Rusija predstavlja novi tip višenamenskog borbenog aviona

"Nakon završetka kompletnog ciklusa testiranja, planovi za opremanje predviđaju isporuku prvog sistema S-500 udruženju PVO-PRO u Podmoskvlju", dodaje se u saopštenju. Podsetimo, prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je ruska fregata "Admiral Gorškov" uspešno pogodila cilj hipersoničnom raketom "Cirkon".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: