Ismejan Amazonov snimak, kompanija brzo obrisala objavu na Tviteru

Žele da radnici koji su pod stresom gledaju opuštajuće video-snimke.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2021.

14:33

Ismejan Amazonov snimak, kompanija brzo obrisala objavu na Tviteru
Ilustracija: EPA, FRIEDEMANN VOGEL

Amazon planira da u svoja skladišta postavi velnes kabine kako bi radnici u njima mogli da se opuste, piše BBC.

U video-sadržaju koji su podelili na svome profilu na Tviteru, iz Amazona su poručili da će komora Amazen pomoći osoblju da su fokusira na mentalno zdravlje. Nakon što su korisnici društvenih mreža počeli da ih ismejavaju, Amazon je obrisao pomenutu objavu.

Zašto i koliko Amazon plaća radnicima da daju otkaz?

Američki maloprodajni div više puta je kritikovan zbog uslova rada u svojim skladišnim pogonima. Na zahtev BBC-ja za komentarom Amazon nije odgovorio.

Kompanija je 17. maja objavila šemu pod nazivom WorkingWell koja se fokusira na pružanje zaposlenima telesnih i mentalnih aktivnosti, velnes vežbi i podrške zdravoj prehrani.

Amazon odbacuje optužbe da njegovi radnici uriniraju u flaše: "Progresivno mesto za rad"

Opisujući Amazen kabine rekli su da ih tokom smene zaposleni mogu posetiti i gledati video-zapise koji uključuju vođene meditacije, pozitivne slike, smirujuće prizore sa propratnim zvukovima.

U sada izbrisanom video-zapisu na Tviteru vidi se da je kabina toliko mala da ima mesta taman za stolicu, mali kompjuterski sto uz jedan zid i nekoliko malih biljaka u teglama na policama. Plafon je oslikan kao plavo nebo s oblacima.

Portal Motherboard opisao je kabinu kao "separe veličine sanduka usred skladišta Amazona".

Protest ispred vile milijardera: "Mi smo ga učinili najbogatijim" VIDEO

Neki su korisnici brzo preneli video-snimak drugima i kritikovali Amazon zbog onoga što su nazvali "kabinom za plakanje" i "distopijskom radnom praksom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: