Gradonačelnik ima velike planove: Dozvoliće korišćenje bitkoina?

Američki grad Majami nastoji da prihvati bitkoin u svom poslovanju.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2021.

13:58

Gradonačelnik ima velike planove: Dozvoliće korišćenje bitkoina?
Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Prema rečima gradonačelnika Frensisa Suareza, to je potez koji bi mogao doneti profit u smislu privlačenja tehnoloških kompanija.

Gradska komisija je odobrila, na predlog gradonačelnika, da se bitkoin koristi za plaćanje gradskih radnika, a stanovnicima i kompanijama da izvršavaju plaćanje naknada i poreza s kriptovalutom.

Suarez je istakao da Majami namerava da postane tehnološki grad, te da se pozicionira kao jedan od tehnološki najnaprednijih gradova u Sjedinjenim Američkim Država. Iako početni korak uključuje pronalazak kompanija koje će olakšati transakcije bitkoinom, gradonačelnik želi da investira ograničene količine budžetskih sredstava u bitkoin, preneo je portal Klix.

"Čvrsto erujem da će, kada (i ako) Amazon i (ili) Epl usvoje bitkoin kao strukturu plaćanja, stvari ubrzati jer u tom trenutku govorimo o vrlo velikom obimu transakcija koje mogu koristiti bitkoin", rekao je Suarez, te dodao da gradske vlasti žele biti u vrhu i ispred drugih kada kriptovalute dobiju veći značaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: