"Vraćamo se na nivo iz sedamdesetih..."

Berlin -- Lufthanza je saopštila zaposlenima da će morati da redukuje svoju flotu za 125 letelica i privremeno obustavi značajan deo svojih adminstrativnih aktivnosti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK
Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Nemačka avio-kompanija ovo sprovodi u okviru prošle nedelje najavljenog smanjenja obima poslovanja.

Ovim redukcijama kompanija će smanjiti flotu na nivo iz sedamdesetih godina prošlog veka, što će se odraziti na obim poslovanja, prenosi portal Blumberg.

"Zima će doneti još veće izazove. Uspeli smo da umanjimo gubitak od milion evra na sat na milion evra na 2 sata, ali time nije okončana dramatična situacija u kojoj se nalazimo od početka pandemije", navodi se u saopštenju izvršnog direktora Lufthanze Karstena Spora.

Akcije Lufthanze pale su za čak 6,3 odsto, dok je kompanija Fraport AG, sestrinska firma nemačkog avio-prevoznika koja upravlja aerodromom u Franfurtu zabeležila pad od 3,7 odsto.

Tokom zimskih meseci Lufthanza će obavljati tek 25 odsto od planiranog broja zimskih letova, funkcionisaće sa minimumom neophodnih resursa i koristiće manje avione kada god to bude moguće, najavljeno je iz menadžmenta nemačkog avio-prevoznika.

Loukost firma Lufthanze Eurovings saobraćaće sa svega 30 aviona tokom zime i zatvoriće svoje predstavništvo u Dizeldorfu, dok će značajan deo predstavništva Lufthanze na Frankfurtskom aerodromu biti zatvoren, navodi se takođe u saopštenju menadžmenta.

U prošlom tromesečju, Lufthanza je prijavila 1,26 milijardi evra gubitaka pre obračunatih poreza i troškova poslovanja, ali sa više od 10 milijardi u kasi kompanija veruje da će uspešno prevazići izazove koje je nametnula pandemija korona virusa.

strana 1 od 129 idi na stranu