Ruski gigant traži promenu menadžmenta

Ruski aluminijumski gigant Rusal zatražio je od odbora Norilsk Nikla (Nornikl), u kojem ima glavni vlasnički udeo, da promeni svoj upravljački tim.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2020.

17:49

Ruski gigant traži promenu menadžmenta
Foto: Depositphotos, 3dfoto

Takođe, ruska kompanija tražila je i izmenu politike zaštite životne sredine posle izlivanja goriva na severu Sibira.

Ruska grupa za zaštitu životne sredine zatražila je od Nornikla da plati odštetu od oko 148 milijardi rubalja nakon što je 21.000 tona dizela iscurile u reke i podzemno tle 29. maja u Norilsku, preneo je Rojters.

Zahtev Rusala za promenama u menadžmentu je najnoviji spor između aluminijumskog giganta i Nornikla, kojim upravlja Vladimir Potanjin, koji je najveći akcionar paladijuma i nikla sa 34,6 odsto udela.

"Predstavili smo Upravnom odboru kompanije Nornikl predlog da se prihvati rezolucija kojom se zahteva od Vladimira Potanjina da kao vodeći partner promeni menadžment, preseli sedište kompanije u Norilsk i popravi korporativnu politiku prema životnoj sredini i bezbednost"i, naveo je Rusal u saopštenju.

Rusal, koji poseduje 27,8 odsto kompanije Nornikl, saopštio je da je razvoj događaja u toj kompaniji pokrenuo pitanja u vezi s nadležnošću i menadžmentom kompanije.

Nornikl za sada nije dao svoj komentar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: