Deo istorije se prodaje: Kaubojski gradić ponuđen za 7,5 miliona $ FOTO

Oklend -- Ljubitelji Divljeg zapada sada mogu da poseduju deo istorije Amerike kupovinom čitavog starog grada, i to na Novom Zelandu.

Izvor: Biznisinfo.ba
Podeli
Foto: Depositphotos, KWPhotog
Foto: Depositphotos, KWPhotog

Melonsfoli ranč (Mellonsfolly Ranch), smešten na Severnom ostrvu Novog Zelanda – prodaje se za 7,5 miliona dolara, zajedno s 10 tematskih zgrada i firmom Manuka hani.

Dozvolu za gradnju dao je 2006. godine kaubojski entuzijasta Džon Bedonji, kao omaž pograničnom gradu iz Vajominga, SAD, iz 1860-ih.

Sadrži "autentični i licencirani salon", sudnicu koja je i bioskop, šerifovu kancelariju i salon za bilijar, navodi se u popisu novozelandske kompanije Sotheby's International Realty.

Postoje i tri kuće – glavna rezidencija plus dve kuće za iznajmljivanje – u kojima se može smestiti do 22 osobe.

Smešten je oko šest sati vožnje automobilom iz Oklenda, a dostupan je i helikopterom. Grad trenutno funkcioniše kao hotel. On ujedno predstavlja i druge poslovne mogućnosti, prenosi Biznis info.

Na ovom ranču se proizvodi med koji je unikatnog ukusa. Moguće su i brojne aktivnosti, poput ribolova, lova, plivanja i raznih drugih drugih sportova.

Novi Zeland je u centru pažnje zbog svog uspeha u borbi protiv Covid-19. Čak i pre toga, Novi Zeland je dugo bio poželjno mesto zbog zavidnog kvaliteta života.

strana 1 od 175 idi na stranu