Svet

Ponedeljak, 08.06.2020.

08:44

Britanske aviokompanije se žale vladi zbog mera karantina

Tri britanske avio-kompanije uputile su protest vladi zbog "potpuno neopravdanih i nesrazmernih mera" karantina koje danas stupaju na snagu u toj zemlji.

Izvor: Tanjug

Britanske aviokompanije se žale vladi zbog mera karantina
Foto: Depositphotos, AntonioGuillemF

Od ponedeljka skoro svi putnici koji doputuju u Ujedinjeno Kraljevstvo moraće da odu u samoizolaciju 14 dana i da pruže detalje o svom smeštaju što su mere koje će sprečiti ljude da požele da dođu u zemlju, navele su kompanije Britiš Erlajns, Rajaner i Izidžet.

One u pismu vladi ocenjuju da su predvidjene mere strože nego one za ljude koji imaju korona virus, prenosi BBC

Dodaju da je "nelogično i neracionalno" nametati karantin za ljude koji dolaze iz zemalja EU koje imaju manju stopu infekcije nego Britanija.

Premijeru Borisu Džonsonu obratio se i vlasnik Evrotunela tražeći hitnu intervenciju za rešavanje problema u vezi sa merama karantina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

9 h

Podeli: