"Kupili smo respiratore u Kini i poslali ih u SAD"

Kompanija Tesla kupila je bolničke respiratore u Kini i poslala ih u SAD, rekao je izvršni direktor kompanije Ilon Mask.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2020.

12:53

Foto: Epa, CHRISTIAN MONTERROSA

Ova kupovina je rezultat toga što se mnoge vlade širom sveta obraćaju proizvođačima automobila i aviona u vezi sa nabavkom ili proizvodnjom respiratora i ostale medicinske opreme, prenosi Rojters.

"Kina ima i višak zaliha, tako da smo kupili 1.255 respiratora u petak i avionima ih poslali u Los Anđeles", naveo je Mask u jednom od svojih tvitova.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom rekao je da ta država očekuje da primi 1.000 respiratora od kompanije Tesla, s obzirom na to da se SAD suočavaju sa velikim povećanjem broja pacijenata zaraženih koronavirusom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

15 h

Podeli: