Amazon zapošljava dodatnih 100.000 ljudi

Kompanija Amazon je objavila da joj je potrebno još 100.000 zaposlenih u SAD da bi zadovoljila povećane digitalne narudžbine zbog širenja koronavirusa

Svet

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2020.

10:24

Amazon zapošljava dodatnih 100.000 ljudi
Foto: Epa, Justin Lane

Kompanija će privremeno zaposlenima u skladištima, centrima za isporuku i veleprodajnim centrima povećati platu za dva dolara po satu do kraja aprila, kao i da će privremeno zaposleni u Velikoj Britaniji i drugim evropskim zemljama dobiti isto povećanje.

"Vidljiv je znatan rast tražnje, što zahteva povećanje broja zaposlenih nezabeležen za ovo doba godine", izjavio je Dejv Klark, zadužen za prekomorska skladišta i mrežu za isporuke.

Amazon je objavio da je tokom vikenda rast narudžbina pojačao pritisak na isporuke i zapretio da će produžiti isporuku na duže od uobičajenih dva dana.

Naročito je bila velika tražnja za sredstvima za čišćenje kuća i stanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

21 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: