Er Srbija nastavlja letove do Italije

Avio-kompanija "Er Srbija" nastavlja da obavlja redovne letove do sve tri destinacije u Italiji do kojih saobraća iz Beograda - Rima, Milana i Venecije

Svet

Izvor: B92

Petak, 06.03.2020.

11:05

Er Srbija nastavlja letove do Italije
Foto: Depositphotos, atosan

Kako navode, zbog smanjene tražnje usled pojave koronavirusa u određenim područjima u severnoj Italiji, kompanija je odlučila da tokom tri naredne nedelje smanji nedeljni broj letova za Milano sa šest na pet.

"Er Srbija će tako do Milana leteti svih dana u nedelji, osim utorkom i subotom. Er Srbija će tokom narednih dana i nedelja nastaviti da prati situaciju i da prilagođava svoj red letenja u slučaju potrebe", navode iz te kompanije za Tanjug.

Kažu i da je Er Srbija u vezi sa koranavirusom u stalnoj komunikaciji sa svim nadležnim domaćim i međunarodnim telima, pre svega Ministarstvom zdravlja, Institutom za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut, kao i Svetskom zdravstvenom organizacijom i Međunarodnom zajednicom za vazdušni prevoz.

"Kompanija preduzima sve neophodne mere predostrožnosti i pridržava se svih procedura koje su predviđene u ovakvim slučajevima, tako da putnici nemaju nikakvih razloga za brigu. Kao i uvek, bezbednost naših putnika i članova posade je na prvom mestu", poručuju iz Er Srbija.

Otkazali sve letove ka Beogradu

Alitalija je otkazala sve letove na liniji između Rima i Beograda naredne nedelje, od 9. do 15. marta.

Letovi su otkazani zbog epidemije koronavirusa covid-19 na Severu Italije, što je uzrokovalo drastičan pad tražnje za putovanjama u ovaj region, ali i celu Italiju.

Sve avio-kompanije prave redukcije saobraćaja i otkazuju brojne letove, a na prvom mestu su letovi ka najugroženijim područjima, piše Aviatica.

Kako nam je potvrđeno u ovoj kompaniji, otkazano je više letova ka mnogim destinacijama, a među njima i ka Beogradu. Ovo je već drugi talas otkazivanja letova. Prvi je bio 28. februara kada je kompanija izašla sa saopštenjem i rekla da su ostali gotovo bez putnika na domaćim linijima.

Popunjenost putničke kabine je pala na ispod 30 posto, što zahteva drastično smanjenje kapaciteta, kako bi se smanjili gubici.

Alitalija se inače bori da preživi od kada je u maju 2017. u ovu kompaniju uveden stečajni postupak sa ciljem da se restrukturira i da se pronađe investitor.

Rok za investitora ističe u naredne dve nedelje, a kompanija, koja je tek počela da poboljšava svoje poslovanje sada se suočava sa ogromnim problemom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: