Mrzite svoj posao? Evo šta preporučuje šefica Majkrosoftove kadrovske službe

Radite nešto što ne volite. Čini vam se kako nemate drugog izbora nego da zadržite taj posao jer morate od nečeg da živite.

Izvor: Tportal
Podeli
Foto: Depositphotos/martinan
Foto: Depositphotos/martinan

Da li je to bezilazna situacija?

Majkrosoftova direktorka za ljudske resurse Kejtlin Hogan preporučuje dva koraka pomoću kojih situaciju u kojoj ste zapeli na poslu koji ne volite možete da učinite lakše podnošljivom, piše Tportal.hr.

Prvi korak: Pokušajte da sagledate širu sliku

Ako motivaciju ne možete da pronađete u onome što obavljate svakodnevno, ponekad je korisno sagledati širu sliku, kao i uticaj koji kompanija za koju radite ima na svet oko vas, poručuje Hoganova. Moguće je kako će vas to podsetiti zašto ste uopšte počeli da radite za tu firmu, ali i pomoći da otkrijete šta vas konkretno muči i kako to da rešite.

Drugi korak: Otvoreno razgovarajte sa šefom o tome što vas muči

Ako prvi korak ne omogući željene rezultate, vreme je za razgovor sa šefom, kao i za preispitivanje šta zaista želite od posla i života uopšte.

Diskusije te vrste s nadređenom osobom nikad nisu lake, ali možda će šef moći da vam pomogne - recimo, da vas prebaci u drugi tim ili vam dodeli drugu ulogu u onom u kojem ste sad.

Šta ako ne možete o tome produktivno da razgovarate sa svojim direktnim pretpostavljenim? Pokušajte da dođete do direktora koji bi mogao imati više razumevanja.

Vredi takođe i barem promisliti o tome kako biste mogli da promenite posao tako da vas više ispunjava zadovoljstvom, poručila je Hoganova.

strana 1 od 203 idi na stranu