Saveti milijardera: Budite strastveni i preuzimajte velike rizike

Najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos izgradio je Amazon, najveću prodajnu kompaniju 21. veka i to nije uradio preko noći, nego godinama.

Svet

Izvor: B92

Subota, 15.06.2019.

09:35

Saveti milijardera: Budite strastveni i preuzimajte velike rizike
FOTO: EPAVICTORIA BONN-MEUSER

Njegov uspeh govori za njega i samim tim je jedan od najpozvanijih da deli savete o tome kako uspeti u životu i biznisu.

Ovo su četiri glavna saveta koja je budućim preduzetnicima dao na Amazonovoj MARS 2019. konferenciji u Las Vegasu.

1. Preuzimajte velike rizike

Preuzmite rizik. Treba da budete spremni da preuzmete rizik. Ako imate poslovnu ideju koja nije rizična, neko verovatno već radi na njoj. Ona mora da bude nešto što možda neće uspeti. Tako nešto će na mnogo načina biti ekperiment.

2. Ne plašite se neuspeha

Stalno rizikujemo i govorimo o neuspehu, veliki neuspesi su neophodni da bismo ubrzali stvari. Ako ih ne ubrzavamo, ne uzimamo dovoljno veliki zalet. Potrebno je da se snažno zaletite i promašite, i to je u redu, smatra Bezos.

3. Budite strastveni

Zato što ćete se takmičiti sa onima koji su strastveni.

4. Budite opsednuti kupcima

Najvažnije je da budete opsednuti kupcima. Ne treba da ih zadovoljite, treba potpuno da ih oduševite, poručio je osnivač Amazona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: