Dezinformacija? "Mi uopšte i ne želimo ruski S-400"

Iran se nije obraćao Rusiji sa molbom o prodaji protivvazdušnih raketnih sistema S-400, kaže predstavnik Ministarstva inostranih poslova Irana Abas Musavi.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.06.2019.

12:34

Dezinformacija?
Foto: Epa, MAXIM SHIPENKOV

"Mi nismo tražili od Rusije da kupimo komplekse S-400. Ne smatramo da su nam u ovom trenutku potrebni", rekao je Musavi, prenosi televizija "Pres TV".

Agencija "Blumberg" je saopštila ranije da je Rusija, navodno, odbila da proda Iranu S-400, plašeći se da to može dovesti do povećanja napetosti na Bliskom istoku.

Sledećeg dana su neki ruski mediji pisali da Rusija nije dobila nikakav zahtev od Irana za kupovinu raketnih sistema S-400, navodi Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: