Poznata kompanija napravila aplikaciju koja može da skenira stopala i preporuči patike

Američka kompanija Najki ovog leta lansira aplikaciju Najki fit (Nike Fit), prenosi CNBC.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 09.05.2019.

14:04

Poznata kompanija napravila aplikaciju koja može da skenira stopala i preporuči patike
Foto: Epa/STEVE DIPAOLA

Ova tehnologija omogućiće kupcima da skeniraju svoja stopala pomoću Najkijeve mobilne aplikacije kako bi odredili najpogodniju veličinu za različite modele patika za sebe.

Štaviše, kompanija se nada kako će iskoristiti podatke prikupljene od mušterija pomoću Najki fita kako bi proizvodila bolje patike i unaprediolaorganizaciju prodavnica i zaliha.

Proizvođač obuće najavio je lansiranje usluge pod nazivom Najki fit u julu.

Aplikacija će biti dostupna u okviru postojeće kompanijske aplikacije i u njihovim radnjama.

Kupci će skenirati svoja stopala i dobijati preporuke za kupovinu na osnovu oblika stopala, sa milimetarskom preciznošću.

Tako biste, na primer, kao korisnik aplikacije, mogli saznati da je vaš broj „džordanki“ 8,5, ali ako je u pitanju model „pegazus“, više će vam odgovarati broj 7,5 jer su to patike sasvim drugačijeg stila i namene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: