EU spremna da popusti za automobile, ne i za agrar

EU je spremna da razgovara o tarifama na automobile, ali neće ukloniti carine na poljoprivredne proizvode u pregovorima o slobodnoj trgovini sa SAD.

Svet

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

15:08

EU spremna da popusti za automobile, ne i za agrar
(Foto: Thinkstock)

To je izjavila evropska komesarka za trgovinu Sesilija Malmstrom.

Evropska komisija, koja koordinira trgovinskom politikom 28 zemalja članica Unije, predstavila je svoje predloge za pregovarački mandat, u kojima se navodi da će EU "biti strogo fokusirana na otklanjanje tarifa na industrijske proizvode", ali ne i na ukidanje tarifa na poljoprivredne proizvode, prenosi AP.

Malmstromova je, takođe, izjavila da priprema listu američkih proizvoda za koje će uvesti kaznene mere, ako administracija američkog predsednika Donalda Trampa realizuje pretnju o uvodjenju tarifa evropskoj auto-industriji.

Komesarka je naglasila da EU ne planira da obnovi sveobuhvatne pregovore o Transtalantskom trgovinskom sporazumu (TTIP), zbog kojeg je ranije protestovalo više hiljada Evropljana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: