Svet

Petak, 02.03.2018.

09:36

Širi se Evropom: Dizelaši, otkucava vam

Rim, kao jedan od saobraćajno najzagušenijih evropskih gradova planira da zabrani vožnju dizel automobila u centru grada do 2024. godine.

Izvor: Tanjug

Širi se Evropom: Dizelaši, otkucava vam
(Foto: Thinkstock)

To je izjavila gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi.

"Ukoliko želimo da ozbiljno intervenišemo, moramo imati hrabrosti da usvojimo odlučne mere", objavila je svoju odluku na nalogu na Fejsbuku.

Njeni komentari dolaze posle presude Saveznog upravnog suda u Nemačkoj kojom je gradovima u toj zemlji omogućeno uvođenje zabrane vožnje dizel automobila u okviru borbe protiv zagađenja vazduha.

Oko dve trećine od ukupno 1,8 miliona novih automobila prodatih u Italiji su prošle godina bila dizel vozila. U Rimu nema nekih većih industrijskih pogona, tako da gotovo sva zagađenost vazduha potiče od motornih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

12 h

Podeli: