Sunovrat dan drugi - bitkoin se prepolovio

Tržište kripto-valuta zabeležilo je prilične gubitke pošto je glavna valuta bitkoin skliznula ispod 11.000 dolara.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

12:11

Sunovrat dan drugi - bitkoin se prepolovio
(Foto: Thinkstock)

Taj nivo je 45 odsto niži od 20.000 dolara, koliko je bitkoin dosegao pre samo mesec dana. Etereum je takođe pao ispod psihološke granice od 1.000 dolara i na putu je da izgubi sve ono što je dostigao u 2018.

Ripli (ripple) je pao za više od 20 odsto, i trgovao se na 1, 15 dolara. Ovo je, može se reći, njegov treći kolaps od 4. januara.

Bitkoin keš, kardano, litekoin i druge top-valute takođe su pale 25 i više odsto.

Povod za krah bila je vest da je u Južnoj Koreji zatvaranje trgovine kripto-valutama i dalje opcija. Dalje, Kina, koja je prva počela da uvodi mere prema toj industriji prošle godine, povećava ogrančenja trgovanja kripto-valutama, posebno onlajn platformi i mobilnih aplikcija koje nude usluge berzanskog tipa.

Nil Vilson iz finansijske firme ETX kapital rekao je da su čuli izveštaje da Južna Koreja, Kina i Japan razmatraju zauzimanje zajedničkog pristupa prema regulisanju trgovanje kripto-valutama, kao i da postoji predlog zakona u SAD koji dovodi u pitanje digitalne valute.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: