Srbija ni u najavi; Markione: Ne damo FCA Kinezima

Automobilska kompanija FCA nema nameru da deli poslovanje ili da pojedinačne brendove prodaje Kini ili drugim partnerima, kaže šef FCA Serđo Markione.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

18:12

Srbija ni u najavi; Markione: Ne damo FCA Kinezima
Foto: Epa/SANDRO CAMPARDO

"Nećemo ništa da razdvajamo. Nemamo nameru da razdvojimo poslovanje i da bilo šta damo Kinezima", izjavio je Markione na konferenciji na sajmu automobila u Detroitu.

Dodao je i da će brend sportskih automobila "džip" pomoći FCA da duplira neto profit. Inače, akcije FCA su ove godine skočile više od 30 odsto, nakon optimističnih predviđanja za automobilski sektor, rasta prodaje "džipa" i spekulacija da će u završnoj godini Markionea na čelu kompanije, FCA ući u strateške sporazume.

Rojters danas podseća da su u javnost nedavno isplivale spekulacije da je kineska kompanija Guangdžou Automobil zainteresovana za preuzimanje dela FCA.

Da su se Kinezi namerčili na ceo ili ili bar deo italijansko-američkog proizvođača automobilskih brendova, među kojima su Džip i kamioni Ram, mediji su pisali u više navrata.

A vest da je kineski auto-proizvođač Grejt vol motor zainteresovan za kupovinu Fijat Krajslera navela je na spekulacije i da je možda Srbija u igri. Međutim, reklo bi se da je ova Markionova izjava ujedno i tačka svim nagađanjima. Bar zasada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: