Nisu ni počeli sa gradnjom, a već rezervisano 60 %

Poznati rumunski hotel od leda, jedini ove vrste u jugoistočnoj Evropi, već je 60 odsto rezervisan iako njegova izgradnja nije ni počela.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2017.

10:28

Nisu ni počeli sa gradnjom, a već rezervisano 60 %
Foto: Thinkstock

Hotel od leda, koji se nalazi u blizini jezera Balea na planini Fagaras, gradi se svake godine iznova, od blokova leda i snega.

Izgradnja ovog hotela mogla bi da počne krajem novembra, kada se očekuje da će temperatura dovoljno pasti kako bi radnici mogli da počnu sa radom i gradnjom.

Otvaranje hotela je najavljeno za 23. decembar, pa se očekuje da do tada svi radovi budu završeni.

Svoju sobu u hotelu rezervisali su kako rumunski, tako i strani turisti, a ove godine im je na raspolaganju 14 soba. Dvokrevetna soba košta 100 evra za jednu noć.

Turisti koji imaju nešto niži budžet mogu da se opredele za iznajmljivanje jednog od šest igloa koji će biti izgrađeni u blizini hotela. Prenoćište je 150 evra, ali jedan iglo može da primi šest ljudi.

Kao i prethodnih godina, sobe će biti ukrašene ledenim skulpturama koje su rađene po specifičnim temama. Ovogodišnja tema jesu "muzičke zvezde", pa sobe krase Elvis Prisli, Majkl Džekson, Prins, Madona, Roling stonsi...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: