Bombardijeu lome krila, ali da li je sam kriv?

Predstavnik Brazila u STO je izjavio da su kanadske mere podrške pomogle Bombardijeu da razvije, lansira i očuva svoj program Serije C.

Svet

Izvor: B92

Subota, 30.09.2017.

09:59

Bombardijeu lome krila, ali da li je sam kriv?
(Foto: Thinkstock)

Svetska trgovinska organizacija (STO) će oformiti komisiju stručnjaka koja će razmotriti navode Brazila o tome da kanadske subvencije Bombardijeu predstavljaju kršenje međunarodnog trgovinskog prava, saopšteno je iz STO.

Odluka je doneta posle drugog zahteva Brazila za formiranje komisije, koji tvrdi da je Kanada dodelila nezakonitu pomoć Bombardijeu u iznosu od tri milijarde dolara, prenosi agencija Frans pres.

Predstavnik Brazila u STO je izjavio da su kanadske mere podrške, uključujući zajmove, grantove i injekcije kapitala, pomogle Bombardijeu da razvije, lansira i očuva svoj program Serije C.

Ovakav potez dolazi samo nekoliko dana nakon što su SAD uvele Bombardijeu carinu od 220 odsto zbog korišćenja nezakonitih subvencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: