Putin se šali: Zašto niste na skijanju u Davosu?

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je ove godine mali broj ruskih činovnika otišao na Svetski ekonomski forum u Davosu.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2016.

15:54

Putin se šali: Zašto niste na skijanju u Davosu?
Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio je pažnju na to što forumu "Podrška Rusije“, koji se održava u Moskvi, prisustvuje veliki broj članova Vlade, koji su ranije u to išli vreme na Međunarodni ekonomski forum u Davosu.

Šef države se našalio da njegove kolege koje vole da se skijaju u švajcarskim Alpima sada, izgleda, nemaju novca.

"Vidim ovde veliki broj svojih kolega iz Vlade. Nije jasno ko je otputovao u Davos na skijanje. Ranije su neki sa velikom željom putovali, sada ne putuju. Izgleda da nemaju novca za kartu. Štede“, rekao je Putin.

U Davosu očigledno nema glavnih aktera. Na primer, tamo nije nemačka kancelarka Angela Merkel, koja je centralna figura evropske izbegličke krize, a nema ni velikih protivnika njene politike – premijera Mađarske i Poljske. Umesto Merkelove, u Davos putuju predsednik Nemačke Joahim Gauk i vicekancelar Zigmar Gabrijel. Predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanak šalje zamenika premijera Jurija Trutnjeva, dok će umesto turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana tamo biti premijer Ahmet Davutoglu.

Od predstavnika SAD, tu će biti potpredsednik Džo Bajden i državni sekretar Džon Keri. Predsednik Barak Obama ni u poslednjoj godini na toj funkciji neće doći u Davos. Najviši po rangu Kinez koji će učestvovati u radu samita je potpredsednik NR Kine Li Juančao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: