Nova afera na pomolu: Varao i Reno

Emisija azotnih oksida (NOx) kod Renoovog modela "espace" 1,6 dci veća je 25 puta od aktuelne Euro 6 granice za emisiju NOx, saopštio je DUH.

Izvor: Tanjug
Podeli

DUH (nemačka organizacija za zaštitu životne sredine) objavila je ove rezultate pozivajući se na testove koje je sproveo Univerzitet primenjenih nauka u Bernu, javlja Rojters.

Pema saopštenju DUH-a, prekomeran nivo emisije štetnih gasova kod modela "espace" je detektovan u sklopu novog ciklusa evropskih testiranja (NEFZ) prilikom pet različitih testiranja, navodi Rojters.

Proizvođači automobila su pod pojačanim nadzorom otkako je nemački Folksvagen (VW) u septembru priznao u SAD da je varao na testovima merenja emisije štetnih gasova, što je rezultiralo skandalom koji je pogodio oko 11 miliona VW-ovih automobila širom sveta, primoravajući tadašnjeg generalnog direktora VW-a Martina Vinterkorna da podnese ostavku.

Svet

Fedu jednoglasno skratili krila

Vašington -- Savet guvernera američke Uprave federalnih rezervi usvojio je propis kojim se ograničava ovlašćenje Feda da kreditira finansijske institucije u slučaju krize.

Svet ponedeljak 30.11. 17:35 Komentara: 8
strana 1 od 272 idi na stranu