Soni prodaje svoje gnezdo

Japanski gigant u oblasti elektronike Soni planira da proda zgrade u kojima je bilo njegovo sedište poslednjih 60 godina, na prestižnoj lokaciji u Tokiju.

Svet

Izvor: B92

Petak, 28.02.2014.

19:54

Default images

Soni prodaje svoje "rodno mesto" budući da se nalazi u velikim finansijskim problemima, pišu danas japanski mediji.

Kompanija traži kupca za zgrade u oblasti Gotenjama u blizini železničke stanice Šinagava, gde su cene nekretnina odnedavno u porastu, prenosi agencija Frans pres.

Soni se nada da bi za zgrade, u kojima radi nekoliko stotina ljudi, mogao da dobije oko 15 milijardi jena (147 miliona dolara), piše tokijski list Nikei. Kompanija je 2007. prodala deo imovine na toj lokaciji, premestivši sedište na drugu stranu Šinagava stanice.

Kompanija je osnovana 1946. pod imenom Tokio Cušin Kogjo. Godinu dana nakon toga, preselila se sa prvobitne lokacije u prestonici u oblast Gotenjama, odakle je porasla u globalnog igrača. Japanski mediji navode da bi, nakon prodaje zgrada, Sonijev muzej ostao jedina lokacija u vlasništvu kompanije u datoj oblasti.

Soni je ovog meseca upozorio da očekuje gubitak od 1,08 milijardi dolara u fisklanoj godini zaključno sa martom i najavio gašenje 5.000 radnih mesta i izlazak sa tržišta personalnih računara. Pored toga, kompanija je juče saopštila da će zatvoriti 20 američkih maloprodajnih radnji u okviru programa restrukture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: