Rusi daju milione, Srbija na potezu

Ruska strana je uputila Srbiji potpisana dokumenta o kreditu za modernizaciju železnice i očekuje da će oni do jeseni biti ratifikovani u srpskom parlamentu.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2012.

12:00

Default images

To je izjavio generalni direktor Ruske železnice Vladimir Jakunjin.

Jakunjin je kazao da je Ruska želežnica spremna da odmah nakon ratifikacije zajedno sa Železnicama Srbije pristupi realizaciji projekta.

U predizbornom vremenu obično staju svi projekti, ali kada je u pitanju modernizacija železničke infrastrukture Srbije to nije bio slučaj, kazao je Jakunjin. On je naglasio da pitanje kamatne stope za otplatu ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica nije u okviru njegove nadležnosti i da će se rešavati na bilateralnom nivou vlada dve države.

Jakunjin je naglasio da su ruski premijer Vladimir Putin i predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru potvrdili da su realizacija kredita od 800 miliona dolara i modernizacija srpske železnice prioritet za obe zemlje.

Konačna realizacija kredita, kako je tada istakao Putin, zavisi od tehničke dokumentacije koju bi Srbija trebalo da pripremi za sve planirane projekte.

Ranije je dogovoreno da kredit bude iskorišćen za izgradnju 15 kilometara drugog koloseka pruge od Beograda do Pančeva kao i njena elektrifikacija, zatim izgradnja 68 kilometara pruge od Valjeva do Loznice, rekonstrukcija 200 kilometara pruge Beograd - Bar, kao i rekonstrukcija 111 kilometara pruge na evropskom Koridoru 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: