Vujović: 2016. naša najuspešnija godina

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je ekonomski cilj Srbije da nastavi da održava makroekonomsku stabilnost i istraje u sprovođenju reformi.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

18:51

Vujović: 2016. naša najuspešnija godina
Foto: Tanjug, arhiva

Kako je rekao, posebno onih reformi koje se odnose na državna preduzeća i problematične kredite.

Predstavnici zemalja članica EU, Zapadnog Balkana i Turske, Evropske komisije i Evropske centralne banke, kao i predstavnici centralnih banaka Zapadnog Balkana i Turske sastali su se na godišnjem sastanku o ekonomskoj politici u Briselu. Srbija je dobila šest smernica od kojih se dve odnose na makro-fiskalni okvir, jedna na stabilnost finansijskog sektora a tri na sektorske strukturne reforme koje treba sprovesti u narednih godinu dana.

Vujović je rekao zajednički zaključi "prepoznaju napredak" koji je Srbija postigla u ekonomskim reformama i unapređenju ekonomskog upravljanja, saopštilo je ministarstvo finansija.

"Poboljšanje fiskalnog i spoljnog deficita i niska inflacija 2016. učinili su tu godinu najuspešnijom u srpskoj privredi od globalne finansijske krize. Naš cilj je da održimo snažnu makroekonomsku stabilnost i ustrajemo u sprovođenju aktuelnih strukturnih reformi, posebno onih koje se odnose na državna preduzeća i problematične kredite, kao i da postignemo održiv srednjoročni rast", rekao je Vujović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

19 h

Podeli: