Vojska prodaje karaule i kasarne

Ministar odbrane Bratislav Gašić i čelnici NALED-a najavili su mogućnost korišćenja graničnih karaula i drugih vojnih objekata u komercijalne svrhe.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

18:52

Default images

"Razgovarali smo o statusu naših karaula i konverziji duga lokalnih samouprava u kapital preduzeća namenske industrije, pre svega u Užicu, Trsteniku, Valjevu, Kragujevcu", rekao je Gašić.

On je kazao da su pronađeni zakonski modeli da se Domovi Vojske Srbije, koji se uglavnom nalaze u najužem jezgru gradova, ponude lokalnim samoupravama da u njima naprave kulturne centre ili ih upotrebe na drugi način.

Ministar je podsetio da je 2006. godine usvojen "Master plan" VS, lista oko 500 nepokretnosti u vojnom vlasništvu koje treba prodati, a da je u poslednjih osam godina prodato samo 57 objekata i šest podcelina u okviru objekata.

Predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladan Atanasijević kazao je da su u dvočasovnom razgovoru članova te organizacije sa ministrom odbrane glavne teme bile vojna imovina i industrija, koju Atanasijević smatra potencijalnim pokretačem privrede u Srbiji.

On je podsetio da je do stupanja na ministarsku funkciju Gašić bio potpredsednik NALED-a i gradonačelnik Kruševca, i da je doprineo da se "podigne most" između države, lokalnih samouprava i NALED-a.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je Gašić odgovarao na konkretna pitanja predsednika opština i privrednih subjekata iz oblasti lokalne samouprave.

"Dominirala je tema vezana za 'Master plan' Vojske Srbije i kako lokalne samouprave zajedno sa Ministarstvom i Vladom mogu na kvalitetniji način i u obostranom interesu da upotrebe u komercijalne svrhe imovinu VS", rekao je Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: