Velika čast; Siniša Mali: Bićemo domaćini EXPO2027 – sjajna vest za Srbiju i njene građane

Povodom izbora Srbije za domaćina renomirane međunarodne izložbe EXPO2027, oglasio se i ministar finansija Siniša Mali.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.06.2023.

15:15

Velika čast; Siniša Mali: Bićemo domaćini EXPO2027 – sjajna vest za Srbiju i njene građane
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ bg

Izbor naše zemlje za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe Expo 2027, je sjajna vest za Srbiju i za sve njene građane, kao i velika čast za našu zemlju, posebno imajući u vidu činjenicu da je Beograd pobedio u veoma jakoj konkurenciji, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.

"Igrali smo utakmicu sa velikim državama na svetu. Sa Amerikom, Španijom, Tajlandom i Argentinom i jedan Beograd i jedna Srbija je dobila tu čast da bude domaćin jedne ovakve izložbe koja će se održati od 15. maja do 15. avgusta 2027.", izjavio je on za Tanjug.
Foto: Ministarstvo finansija
Mali, koji je bio i predsednik Radne grupe za izradu i podnošenje kandidature za Međunarodnu specijalizovanu izložbu "Expo 2027" je naglasio i da će Beograd tokom organizacije ove prestižne manifestacije biti ekonomski centar sveta.

"Očekujemo preko tri miliona posetilaca, a procene su da će ukupan efekat ove izložbe biti preko milijardu evra. Preko 120 zemalja će doći i potvrditi da je Beograd prihvatljiv i za istok i za zapad, ali i za sever i jug" dodao je ministar.
Foto: Ministarstvo finansija
Prema njegovim rečima, ova vest koja je danas stigla iz Pariza potvrda je i ispravnosti ekonomske politike koju vodi Srbija.

"Od 2012. kada je Srbija bila na ivici bankrota, pa evo do danas zemlja se puno promenila i prošla kroz mnogo teških trenutaka, ali smo i nekako potvrdili da umemo i znamo i da pobeđujemo, posebno u nečemu u čemu do sada nismo pobeđivali, a to je ekonomija", rekao je Mali.
Foto: Ministarstvo finansija
Ministar je istakao da ova pobeda puno znači za Srbiju, jer će povećati atraktivnost zemlje za nove fabrike, nova radna mesta, nove investicije, a to sve znači kako kaže "bolji život i bolji standard građana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: